Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود شالویی در آخرین روز حضورش در معاونت هنری وزارت ارشاد، احتمال برگزاری کنسرت ایلیاس یالچینتاش در جزیره کیش را تایید کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تالار رودکی روز گذشته میزبان مراسمی بود که در دلِ خود ماجرای جالبی داشت. مراسم به رونمایی از کتاب دنیای شیشه‌ای اختصاص داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتابی که به تاریخچه‌ی اکسپوها پرداخته است.

ماجرا از آنجایی شروع شد که محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مراسم نیامد. پیش‌تر اعلام شده بود که او قرار است در این مراسم شرکت کند. در نهایت وزیر ارشاد غایب بزرگ این مراسم لقب گرفت.

از سوی دیگر محمود شالویی به عنوان سرپرست معاونت هنری وزارت ارشاد در این مراسم حاضر بود. شالویی مدتی بود که به عنوان سرپرست در معاونت هنری مشغول به کار شده بود. یکی از پرسش‌هایی که در این مدت مطرح بود، اینکه آیا شالویی در معاونت هنری می‌ماند یا اینکه به همان حوزه وزارتیِ خود در وزارت ارشاد بازمی‌گردد.

یالچینتاش طلسم را شکست / راه دور زدن وزارت ارشاد از کیش می‌گذرد

محمود شالویی روز گذشته حدود ساعت 12 مراسمِ رونمایی از کتاب «دنیای شیشه‌ای» را ترک کرد و حدود 3 ساعت بعد از ظهر محمود سالاری به عنوان معاون هنری وزیر معرفی شد تا شالویی به همان حوزه وزارتی برگردد.

روز گذشته 16 آذر 1400 و پس از مراسمِ رونمایی از کتاب «دنیای شیشه‌ای» گفت‌وگویی با محمود شالویی داشتیم که حاصل آن را زمانی می‌خوانید حالا دیگر او در معاونت هنری وزارت ارشاد سِمتی ندارد.


آخرین حضور محمود شالویی با سِمتِ سرپرست معاونت هنری در یک رویداد

فعالیت رسانه‌ای ما در اکسپوها بسیار ضعیف بوده است

شالویی درباره حضور گروه‌های هنری در برنامه‌های خارجی و نابسامانی که در این حوزه وجود دارد، گفت: برای حضور گروه‌های هنری در برنامه‌هایی که در خارج از کشور برگزار می‌شود، نیازمند ساز و کار مشخصی هستیم. اینکه گروه‌ها را با چه هدفی و به چه منظوری به برنامه‌های خارجی اعزام می‌کنیم بسیار مهم است.

گاهی برای حمایت یا تشویق گروه‌ها، این اعزام‌ها انجام می‌شود. بنابراین وقتی گروه‌ها به خارج از کشور اعزام می‌شوند باید بتواند مجموعه‌ای از دستاوردهای ما را به جهانیان معرفی کنند. در عین حال باید زمینه حضور رسانه‌ها را فراهم کنیم تا بازتاب رسانه‌ای مناسبی از آن رویداد در داخل کشور هم داشته باشیم.

در حال حاضر و در اکسپو دبی بخش بنیاد رودکی و وزارت ارشاد در زمینه‌های رسانه‌ای فعالیتی ندارند. حتما باید بحث رسانه‌ای در اکسپو را تقویت کنیم.

برای همین اکسپوی دبی هم برنامه‌هایی داریم که بتوانیم پوشش رسانه‌ای را بهتر کنیم. در عین حال برای اکسپوهای آینده باید با برنامه‌هایی مُدون وارد عمل شویم.

مسئولان درباره گزارش مالی اکسپو شفاف‌سازی کنند

شالویی درباره اینکه در اکسپوی دبی و اکسپوهای گذشته هم، هزینه‌ها و گزارش مالی از سوی وزارت ارشاد برای حضور فرهنگی و هنری ایران ارائه نشده است، گفت: مسئولان باید شفاف اطلاع رسانی کنند.

گزارش مالی جشنواره موسیقی نواحی هم ارائه می‌شود

اواخر مهرماه امسال بود که در کرمان و در جریان برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی، از محمود شالویی درباره انتشار گزارش مالیِ جشنواره موسیقی نواحی پرسیدیم که او در پاسخ گفته بود که به زودی این شفاف‌سازیِ مالی انجام می‌شود.

شالویی این بار هم گفت: ما برای ارائه اسناد مالی هیچگونه نگرانی نداریم. به دفتر موسیقی و انجمن موسیقی گفته‌ام که اسناد مالی را پس از تکمیل شدن ارائه کنند.

2 نفر را برای مدیریت دفتر موسیقی به وزیر معرفی کرده‌ایم

سرپرست معاونت هنری وزارت ارشاد درباره تعیین تکلیفِ مدیریتِ دفتر موسیقی وزارت ارشاد، گفت: هیچ موضوع و موردی در معاونت هنری و دفتر موسیقی، بلاتکلیف و نابسامان نیست. هیچ برنامه‌ای را سراغ ندارید که به خاطر نداشتن مسئول روی زمین مانده باشد. موسیقی در حال حاضر به سرپرستی آقای الهیاری اداره می‌شود.

وی افزود: برای مدیریت دفتر موسیقی هم تعدادی از افراد را مورد بررسی قرار دادیم. 6 نفر را دیدیم و با آنها صحبت کردیم تا به این نتیجه برسیم که کدام یک از این افراد برای به دست گرفتن این سِمت مناسب‌تر هستند. از آقای الهیاری خواهش کرده‌ایم تا زمانِ انتخابِ مدیر جدید، همچنان به عنوان سرپرست دفتر موسیقی هم فعالیت داشته باشند. به هر حال ما جشنواره موسیقی فجر را پیش رو داریم. در جشنواره موسیقی فجر هم هیچ موردِ عقب افتاده‌ای نداریم. دو نفر از 6 نفری که برای مسئولیت دفتر موسیقی مد نظر داشتیم، انتخاب شده‌اند. منتظر نظرِ نهاییِ آقای وزیر هستیم.

مانعی برای برگزاری کنسرت‌ها وجود ندارد

شالویی که دیگر در معاونت هنری سمتی ندارد، روز گذشته که سرپرست این معاونت بود درباره اجراهای صحنه‌ای در حوزه موسیقی گفت: درباره اجراهای صحنه‌ای هم زیرساخت‌های لازم را فراهم کرده‌ایم. وزارت ارشاد اعلام کرده که از اول آذرماه آماده صادر کردنِ مجوزهای لازم برای اجراهای صحنه‌ای هستیم.

وی افزود: جلسه‌ای با مدیران سالن‌ها و تهیه‌کنندگان داشتیم و به این توافق و تفاهم رسیدیم که قیمت بلیت‌ها متعادل شود؛ نه خیلی قیمت‌ها افزایش یابد و نه اینکه در همان محدوده قیمت‌های قبل از شیوه ویروس کرونا بماند. برای تعیین قیمت بلیت کنسرت‌ها باید قدرت اقتصادی مردم را مد نظر قرار دهیم.

روی قیمت بلیت و اجراهای جزیره کیش نظارتی نداریم

در بخش دیگر گفت‌وگو از شالویی پرسیدیم که در حال حاضر قیمت بلیت کنسرت‌ها در جزیره کیش به 450 هزار تومان رسیده است. آیا معاونت هنری و دفتر موسیقی وزارت ارشاد روی این قیمت‌ها نظارتی ندارد؟

شالویی گفت: ما روی قیمت بلیتِ کنسرت‌هایی نظارت داریم که خودمان مجوزش را صادر می‌کنیم. آنچه امروز در کیش اجرا می‌شود، توسط مسئولان این منطقه در حال شکل‌گیری و اجرا است. آنچه خودمان مجوزش را صادر کنیم؛ مورد تایید ماست و درباره رد یا تاییدش نظر می‌دهیم.

احتمال برگزاری کنسرت ایلیاس یالچینتاش در جزیره کیش

پرسش دیگرمان از محمود شالویی درباره احتمال اجرای ایلیاس یالچینتاش در جزیره کیش بود.

شالویی گفت: ما در جریان کلی موضوع هستیم. اما درباره انجام شدن یا نشدن آن باید با مسئولان کیش صحبت کنید، چون از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ مجوزی در این باره صادر نشده است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس معاونت هنری وزارت ارشاد یالچینتاش در جزیره کیش جشنواره موسیقی نواحی معاونت هنری دفتر موسیقی معاونت هنری محمود شالویی گزارش مالی قیمت بلیت روز گذشته رسانه ای کنسرت ها گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۴۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم

محمدرضا لطفی، نوازنده چیره دست و صاحب سبک سازهای ایرانی، آهنگساز برجسته معاصر، موسیقیدان و ردیف‌دان بزرگ ایران است.

او علاوه بر خلق آثار خاطره‌انگیز و با شکوهی مثل « ایران ای سرای امید» و «کاروان شهید» یک معلم جریان‌ساز بود. 

مجله هنری بوم به مناسبت روز معلم، علاوه بر هنر این هنرمند بزرگ به وجه معلمی این استاد بزرگ موسیقی ایران پرداخت. 

سجاد مهربانی، خواننده موسیقی ایرانی و یکی از شاگردان استاد لطفی که مدیر داخلی مکتب‌خانه این استاد نامدار کشور بوده است به بخشی از خاطراتی پرداخت که به گفته او، خود استاد لطفی به بیان این خاطرات پرداخته‌اند‌: استاد محمد رضا لطفی می‌گفتند از نونهالی تا نوجوانی ساز نی‌لبک می‌نواختند و در خانواده کاملاً مذهبی و معتقدی در شهر گرگان زندگی کردند و مادرشان اصالتاً ترکمن و معلم قرآن بودند و پدرشان در کار کشاورزی و زراعت فعالیت می‌کردند و در عین حال، تاجر و تعزیه خوان و اصالتاً اهل خلخال بودند و بعدها، به شهر گرگان کوچ کردند و تنها کسی که در میان برادرانشان، اسم اصلی و شناسنامه‌ای اش یکی بود استاد محمدرضا لطفی بودند.

بنده به نقل از خود استاد می‌گویم و صرفاً یک راوی هستم و امکان دارد فردی چیز دیگری بیان کند. اما مطلبی که ایشان برای بنده عنوان کردند این طور بود: استاد محمدرضا لطفی گفتند زمانی که مادرشان، ایشان را باردار بوده‌اند و ۷-۶ ماهگی ایشان بوده و به نوعی، مشخص شده است که فرزندشان پسر هستند( البته با وجود این که در آن زمان، تکنولوژی به این صورت نبوده است) و به هر روی متوجه جنسیت فرزند خود می‌شوند. با توجه به این که اهل صحرای ترکمن بودند به دیدن یکی از بستگان خود می‌روند و موقع برگشت، پیاده برمی‌گردند. در آن‌جا یک شتر نر به محض دیدن مادر استاد که باردار بوده‌اند حالت رم کردن پیدا می‌کند و ایشان را دنبال کرده و مادر استاد لطفی با زحمت فراوان از جلوی شتر فرار می‌کنند و پشت یک تپه گونه‌ای پنهان می‌شوند و در آن لحظه نذر می‌کنند و می گویند که یا امام رضا (ع) اگر از این مهلکه خارج شوم و فرزندم سالم به دنیا بیاید اسمش را رضا می‌گذارم و وقتی به خانه برمی‌گردند و داستان را برای همسرشان؛ زنده یاد فرج الله لطفی نقل می‌کنند پدر استاد لطفی می‌گویند کار خوبی است و اسمش را محمدرضا بگذاریم. چون گویا پدرشان ارادت به حضرت محمد(ص) داشتند و همین موضوع باعث می‌شود که اسم استاد، محمدرضا لطفی ثبت شود. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

سجاد مهربانی با اشاره به ویژگی معلمی استاد محمدرضا لطفی گفت: هر لحظه‌ای و در هر جایی می‌توانم شهادت دهم که استاد محمدرضا لطفی تا چند ساعت قبل از فوت خود روی تخت بیمارستان به بنده و یک دوست دیگر که همشهری ایشان است و در شهر گرگان زندگی می‌کند در حال آموزش بودند و اگر تار و سه تار و سبک و سیاق خیلی از اساتید دیگر زنده است  مرهون زحمات ایشان است. 

این خواننده موسیقی ایرانی افزود: استاد محمدرضا لطفی، برنامه‌ای در رادیو با عنوان شناخت و تاریخ موسیقی داشتند که در این برنامه‌ها به تفصیل توضیح می‌دادند و ساز می‌زدند و سبک و سیاق استاد جلیل شهناز، استاد علی اکبر خان شهنازی و استاد فرهنگ شریف را آموزش می‌دادند.

استاد مهدی کلهر، تحصیلکرده معماری و نقاشی و از مدیران هنری تأثیرگذار دوران معاصر و از دوستان نزدیک استاد محمدرضا لطفی درمورد ایشان گفت: لطفی فارغ از این که پدرش هنرمند بوده در خانه‌ای بزرگ شده است که پدر و مادرش آموزش و پرورشی بودند و مادرش معلم قرآن بود و بنده تا آخرین لحظه،  نسبتی که لطفی با مادرش و قرآن و خدا و پیامبر (ص) داشت را شهادت می‌دهم. 

استاد مهدی کلهر به نقل از استاد محمدرضا لطفی گفت: در آمریکا بوده که یک بار می‌خواسته است خودش را تنظیم کند و در خاطراتش هم، گفته است: در یک شب بارانی برای چهله نشینی به جنگلی رفتم و اذان گفتم و منِ ماتریالیست، موحد شدم. 

همان‌طور که می‌دانید استاد لطفی در همه کنسرت‌هایش، با صدای خودش اول الله مدد می‌خواند و از خداوند متعال کمک می خواست. 

این مدیر هنری درمورد تعریف واژه استاد ادامه داد: استاد یعنی کسی که در هر رشته‌ای فعالیت می‌کند، بتواند رشته هنری، علمی و مهارتی خود را یک گام به سمت کمال نزدیک کند و محمدرضا لطفی، یکی از باسوادترین اساتیدی بود که به تاریخ اهمیت می‌داد و تاریخ را خوب می‌شناخت و تعریف درستی از دستگاه‌های موسیقی ایران ارائه  می داد و ریشه‌های آن‌ها را می‌شناخت.

استاد مهدی کلهر با ذکر خاطره‌ای یادآور شد: یک روز استاد جلیل شهناز با لهجه اصفهانی درمورد تار لطفی این‌طور نظر دادند که آقای لطفی، تار را ادب می‌کند که این یک تعریف شیرین اصفهانی و کاملاً درست است. 

این مدیر هنری افزود: به نظر بنده، لطفی فردی بود که سواد زیادی در تاریخ داشت و صادق و شجاع بود و اصلاً منافق نبود و اگرچه گرین کارت خود را گرفت ولی بعد، آن را کنار گذاشت و این نکته بسیار مهمی است. یعنی آن‌قدر در آمریکا صبر کرد و گرین کارت را گرفت. اما وقتی به ایران آمد، آن را کنار گذاشت؛ بنابراین تمام آثار لطفی چه نواخت‌هایش به عنوان نوازنده و چه آهنگ‌هایش قابل تحسین و تمجید هستند ولی از همه مهم‌تر، به نظرم آن‌ها  قابل تعلیم هستند. 

محمد معتمدی، شناخته شده‌ترین خواننده‌ای است که در محضر استاد محمدرضا لطفی شاگردی کرده و در ۴ آلبوم برجسته، ساز استاد را همراهی کرده است.

این هنرمند گفت: یکی از اتفاق‌های بسیار تأمل‌برانگیز و جالب درمورد فوت استاد محمدرضا لطفی، روز وفات ایشان بود که مصادف با روز معلم شد و بنده هر سال، وقتی به روز معلم نزدیک می‌شویم به یاد تاریخ فوت ایشان می‌افتم. به دلیل این که استاد لطفی به معنای واقعی کلمه معلم و عاشق یاد دادن بودند و علاقه داشتند آن‌چه که می‌دانستند را به نسل‌های بعد و دیگران منتقل کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس